Välgörenhet

Vi engagerar oss i branschorganisationer, lokala företagsverksamheter och välgörenhet. Vi vill bidra med stöd och förändring där vi kan och i Februari 2012 startade vi något som vi kallar Månadens Välgörande Ändamål. För närvarande så har vi en paus i detta projekt. Men du är alltid välkommen att kontakta oss om du har behov eller funderingar.

Varje månad väljer vi ut en organisation eller rörelse där vi vet att vi kan göra skillnad. Vårt projekt har blivit varmt mottaget och väldigt uppskattat. Nedan så ser du de som har blivit utvalda för detta projekt. Har du tips eller information om en mottagare? Kontakta oss, vi välkomnar alla nya uppslag.

MAJ-JULI 2016

Cafe Kryckan är Haninges Kommun mötesplats för daglediga, hemlösa och människor som känner sig utsatta i samhället. Deras ”målgrupp” är speciellt hemlösa, missbrukare och psykiskt sköra människor. De får komma dit och äta frukost, de erbjuds att äta soppluncher, de kan ta en dusch och byta till rena kläder. ”Bara ha någonstans att få vara en stund…”

Flera av de mottagare i vårt Nyhetsbrev har sett att Café Kryckan har vart den mest frekventa mottagaren för vårt Välgörande Ändamål. I detta sammanhang så firade Café Kryckan 10 års i sin verksamhet vilket betyder att de har lagt ned ett enormt arbete och engagemang i våra medmänniskor under alla dessa år.

Vi skänkte denna gång en t-shirt med tryck så de kunde manifestera sina 10 år och ge ut en t-shirt till varje besökare inför sommaren. Så denna t-shirt hoppas vi kom väl till pass.

Wild Card har nu i och med detta utfört 45 stycken olika Välgörande Ändamål sedan februari 2012. Vi kommer nu att pausa efter denna insats.

Vi kommer så klart vara intresserade och hörsamma om det dyker upp liknande projekt i framtiden. För de som tror sig ha ett bra projekt så är du/ni varmt välkommen att kontakta oss.

APRIL 2016
april2016SOMMARLÄGER MED TILIA 2016:

”Annesofie Blixt är grundare av Tilia som arbetar med och för ungas psykiska hälsa. För tredje året anordnar hon och team Tilia nu sommarläger med grund i att stärka ungdomars självkänsla. Vad kommer ditt bidrag att medverka till? Redan under april och maj månad märker Tilia av en ökad oro bland de ungdomar som söker sig till organisationen. Kommer ni finnas kvar? Jag är så rädd att bli helt ensam! Är vanliga funderingar som fyller mailkorgen. Dessa ungdomar är känsliga när rutiner bryts under sommartid. Samtidigt lever de i en tid med mycket outtalade krav omkring sig, som Tilia anser att de behöver få hjälp med att kunna hantera. Därför erbjuder de varje år 15 ungdomar att medverka på Tilias läger, där man får uppleva en paus från vardagens stress och prestationskrav och samtidigt finna verktyg och nycklar att framåt fortsätta kunna förhålla sig till livet.”

Om stödverksamheten Tilia:

Tilia är en ideell organisation med vision ”Tillsammans för ungas psykiska hälsa”. De arbetar förebyggande, stödjande samt opinionsbildande med och för ungas psykiska hälsa. Efter många års ideellt arbete nära unga med psykisk ohälsa har grundare Annesofie identifierat ett glapp i samhället för ungdomar under lov och helgdagar. Ofta uttrycks även behovet av ett ”mellanting” som fyller en funktion där man är för frisk för vård, men för sjuk för att orka bära sina problem själv. Detta mellanting är idag Tilia – en trygg punkt där en människa med ett kaotiskt och konfliktfyllt inre kan finna lugn och igenkänning. Tilia arbetar bland annat med självkänsla och KASAM; Känsla av sammanhang i fokus.

Mer info: www.polstjarna.se/

Wild Card AB valda att bidra med en summa till Tilias sommarläger 2016.

MARS 2016
mars2016

”Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som ADHD, ADD, Autismspektrumtillstånd, Tourettes syndrom och OCD. Vi arbetar för att personer med NPF ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skolan, på arbetsmarknaden och på fritiden. Vi arbetar också för att anhöriga ska få ökat inflytande och avlastning. I vårt intressepolitiska program och i vår skolplattform kan du läsa mer om de frågor som vi driver. Vi sprider kunskap Vi arbetar för att öka kunskapen om NPF hos allmänheten, media och makthavare. Det gör vi bland annat genom vår medlemstidning, vår facebook-sida och vårt intressepolitiska arbete. Genom Attention Utbildning erbjuder vi även utbildningar om NPF.” Mer info: www.attention-riks.se. Wild Card AB valda att fortsätta med medlemskapet för 2016 och även prenumerera på deras tidning.

FEBRUARI 2016
Vi tvåbenta vafebruari-2016relser glömmer ibland bort våra fyrbenta vänner. Det finns de som aktivt arbetar med att hjälpa hundar som har blivit utsatta för diverse ohälsa och vanvård. Organisationen som arbetar med detta viktiga är Hundstallet. Mer info: www.hundstallet.se

Hunden kallas ofta för ”människans bästa vän”, all heder till Hundstallet som lever upp till den devisen. De har kraft och mod att arbeta vidare med denna viktiga fråga. För denna månad så valde vi att sätta in en gåva till deras 90-konto 90 05 57-0. För att ”Hunden är människans bästa vän!”

JANUARI 2016

Jan 2016Wild Card AB valde för Januari 2016 Månads Välgörande Ändamål att stödja Röda Korsets Second Handbutik i Västerhaninge – Stockholm. ”Våra mötesplatser – även kallade Mötesplats Kupan finns i de flesta av landets kommuner. De flesta av dem har second-handförsäljning av kläder och prylar, och fungerar också som nav för en rad rödakorsverksamheter. Många har ett enkelt café och är en mötesplats på orten där man verkar. De flesta  second hand-butiker och mötesplatser drivs av frivilliga medarbetare som utför arbetet på sin fritid.” Vi hoppas att vår gåvor kommer att ge ett bra tillskott i kassan. Det vi vet är att vårt bidrag kommer fram till de som verkligen behöver hjälp i tillvaron. Mer info: www.redcross.se

DECEMBER 2015
Dec 2015Wild Card AB valde för December 2015 Månads Välgörande Ändamål att stödja Café Kryckan – Valla Kyrkan.

Café Kryckan är en mötesplats för människor i utsatthet, i speciellt behov. Deras målgrupp är hemlösa, missbrukare och psykiskt sköra människor. För många medmänniskor är detta den ända fasta punkt i samhället, en ovärdelig plats att kunna återvända till för en stunds vila.
De får komma dit och äta frukost, de erbjuds att äta soppluncher, de kan ta en dusch och byta till rena kläder. Det finns ett tiotal sängplatser där besökarna under dagtid får vila. Bara ha någonstans att få vara en stund i lugn och ro…
Café Kryckan har ca 100 besökare per dag. Personalstyrkan består av anställda och volontärer som med sitt fulla engagemang bidrar till Kryckans verksamhet.
I dessa tider med tillströmning av flyktingar till Sverige och Stockholm så hart behovet av kläder ökat.Wild Card valde att inför julen att i samarbete med vår leverantör av trycktjänster Oremic AB skänka tre hela pallar med kläder. Alla kläderna har samlats under ett år på Oremic och de bad oss om hjälp för att få ut dessa kläder till behövande i samhället. Vi hoppas att alla kläder kom väl till pass och skänkte glädje ett hopp om en ljusare framtid.

NOVEMBER 2015
Nov 2015…Vi fick en förfrågan från vår kund FM Mattsson Mora Group och vår kontaktperson. ”Ni som håller på med välgörande ändamål har ni möjlighet att hjälpa till? Vi är delaktiga i ett projekt i Nepal för uppbyggnad efter jordbävningen. Och nu saknas det en massa saker till barnen. Så kan ni tänka er att skänka askar med kritor till barnen?” Vi kände spontant att våran insats kommer att hamna där den var ämnad, inet spill på vägen. Så vi ordnade fram ett antal kritaskar som numer finns hos barnen i det drabbade området.
Jordbävningen i Nepal 2015 inträffade kl 11:56 lokal tid den 25 april 2015 i Gorkhadisktriket en bit ifrån huvudstaden Katmandu. Magnituden beräknades vara 7,8 på richterskalan och minst 2 593 dödades och minst 14 023 skadades.
”Kritorna kom väl till pass i en skola i den lilla byn Kutal, ca 30 km öster om Katmandu. Byn rammades hårt av jordbävningen i Nepal i slutet av april 2015.
Många hus rasade samman, bland annat det alldeles nya bibliotekshuset. På skolan går cirka 20 elever i åldern 5-16 år och samtliga elever, plus ett gäng syskon som ännu inte går i skolan, fick ett eget paket med kritor från er. Barnen och deras lärare hälsar och tackar!”
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något…!

OKTOBER 2015
Okt 2015Text nedan från Prostatacancerförbundets hemsida:
”Prostatacancerförbundet arrangerar Mustaschkampen för att skapa uppmärksamhet kring prostatacancer samt för att samla in pengar. Mer forskning behövs för bättre diagnos- och behandlingsmetoder och mer opinionsbildning för bättre vård.
Om vi ska lyckas behöver vi er hjälp!
Mustaschkampen har som syfte att:
– Skapa uppmärksamhet kring prostatacancer
– Samla in pengar till Fonden mot prostatacancer
– Verka för bättre manlig hälsa
Pengarna går till Fonden mot prostatacancer som är Prostatacancerförbundets egen fond. Fonden har 90-konto, kontrolleras av Svensk insamlingskontroll och FRII, Frivilligorganisationernas Insamlingsråd. Fonden stödjer svensk forskning, bidrar till opinionsbildning och ger bidrag till fortbildning av vårdpersonal.”
Vill du ge ett bidrag? Då kan du sätta in din sudd på Plusgiro 900101-7 eller Bankgiro 900-1017. Vi valde att skänka en summa till Mustaschkampen.

SEPTEMBER 2015
Sep 2015Cup Hockey of Hope är en utveckling på Hockey of Hope-konceptet som ägs av Barncancerfonden och är ett samarbete mellan Svenska Ishockeyförbundet och Barncancerfonden. Cup Hockey of Hope är framtaget för att; •Samla in pengar både till Barncancerfonden samt till de arrangerande klubbarna och ungdomslagen. Av de insamlade pengarna går 50 procent till Barncancerfonden och 50 procent till de ungdomslag som arrangerar en Cup Hockey of Hope turnering. •Skapa spridning och engagemang för Barncancerfonden och Svensk hockey. FOC Farsta och Cup Hockey of Hope. När Philip var 1 år och 4 månader upptäcktes en knöl i hans ljumske. Det visade sig vara en elakartad cancertumör och början på en tuff kamp. En kamp som skulle vara i ett år med oräkneliga dagar på sjukhus och starka mediciner. Philip vann sin kamp mot cancern och idag kämpar han på isen tillsammans med sina kompisar i FOC Farsta. FOC Farsta är den första ishockeyförening som arrangerar Cup Hockey of Hope. Årets upplaga av Farsta Hockey Games kommer därför inte bara att vara en kamp på isen utan alla som deltar kommer även vara med i kampen mot barncancer. Att sponsra Cup Hockey of Hope. Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige, utan bidrag från stat, landsting eller kommun. Med er hjälp kan forskningen rädda ännu flera liv, skapa effektivare behandlingsformer och ge drabbade barn och familjer ett bättre liv. Ni är viktiga, och tillsammans kan vi göra stor skillnad för många.
Ett ungdomslags samarbete med Barncancerfonden och deras event Cup Hockey of Hope är ett sätt för ungdomslaget att knyta kontakt med företag och privatpersoner som vill hjälpa laget att utvecklas och stärka ungdomshockeyn i Sverige. Det bidrag lagen får in hjälper dem att utveckla sin verksamhet samt att bekämpa barncancer.
Vi valde att skänka en summa till Hockey of Hope.
Mikael Sipilä & Fredrik Björk // Wild Card AB

JUNI-AUGUSTI 2015
Jun-Aug 2015Sommaren börjar att övergå till höst och lite kallare tider väntar.
Till Café Kryckan – Valla Kyrkan så kommer det varje dag mellan 70 – 100 personer som är hemlösa och/eller utsatta och lever ett liv i samhällets utkant.
Vi kände till det återkommande behovet av nya och bra kläder och jackor till hösten/vintern.
Så när vi inventerade vår utställning så fann vi ett större antal jackor och andra kläder som helt enkelt hade utgått ur våra leverantörers sortiment.
Då kände vi att det passade bra att samla ihop allt och skänka till Café Kryckan så de kan dela ut dessa framöver till deras besökare.
Café Kryckan brukar beskrivas som att det är en social dagverksamhet eller socialt härbärge som det kallas i vissa sammanhang. Det är en mötesplats för människor i utsatthet, i speciellt behov. Deras målgrupp är speciellt hemlösa, missbrukare, psykiskt sköra människor. Rent konkret handlar det om att försöka upprätta basbehoven. De får komma dit och äta frukost, de erbjuds att äta soppluncher, de kan ta en dusch och byta till rena kläder. Det finns ett tiotal sängplatser där besökarna under dagtid får vila. Bara ha någonstans att få vara en stund…
Personalstyrkan består av anställda och volontärer som med sitt fulla engagemang bidrar till Kryckans verksamhet. För många medmänniskor är detta den ända fasta punkt i samhället, en ovärdelig plats att kunna återvända till för en stunds vila.
Vi hoppas att denna insats skänker glädje och framför allt hopp om en ljusare framtid.
Mikael & Fredrik // Wild Card AB

MAJ 2015
Maj 2015 Riksförbundet HjärtLung Fonden:
Vad gör Hjärt-Lungfonden?
Hjärt-Lungfonden samlar in och delar ut pengar till speciellt utvald svensk hjärt- och lungforskning i världsklass. En gåva till Hjärt-Lungfonden ger en framtid där färre drabbas och dör i onödan i hjärt- och lungsjukdomar.
Hjärt-Lungfonden bildades 1904 under namnet Svenska Nationalföreningen mot Tuberkulos. Då var målet att besegra tuberkulosen. Tack vare starka eldsjälar, stöd från svenska folket och forskningsinsatser kunde till slut sjukdomen besegras. Idag arbetar vi för att besegra hjärt- och lungsjukdom. Din gåva till forskningen är viktig för att vi ska lyckas.
Våra värderingar
Hjärt-Lungfonden är en kunnig, stolt och engagerad organisation som drivs av viljan att besegra hjärt- och lungsjukdom. Omtanke om drabbade och en stark tro på svensk hjärt- och lungforsknings betydelse är grunden för vårt arbete.”
Mer info: www.hjart-lungfonden.se
Wild Card AB, valde att skäna en summa pengar för att stödja deras fortsatta, och allt så viktiga, verksamhet med forskning inom dessa områden.

APRIL 2015
April 2015Vi fick en förfrågan från ett mycket bra och genomtänkt UF Företag – For the Kids UF. De hade valt att driva ett projekt för att samla in pengar till Hoppets Stjärna.
Hoppets Stjärna är en bistånds- och utvecklingsorganisation som fokuserar sina insatser på att ge världens barn en bra start i livet. Hoppets Stjärna arbetar med barnkonventionen som ledstjärna, och sedan starten i ångermanländska Kärrsjö 1970 har de vuxit ut till en global aktör med 30 000 medlemmar.
For the Kids UF är ett UF företag som drivs utav fem elever som går sista året på Sjölins Gymnasium i Nacka. De arrangerade ett motionslopp i aprtil där vinsten gick oavkortat till ett utav organisationen Hoppets Stjärnas skolprojekt i Haiti.
De vill informera människor i vår omgivning om hur viktigt det är att barn ska få vara barn oavsett deras förutsättningar, samtidigt som vi vill bidra till en bättre folkhälsa i Sverige.
Bilderna som finns nedan är länkade så att ni kan direkt ut på respektive hemsida och ta del av mer information.
Vi på Wild Card AB gillade verkligen deras geunuina inställning och mycket genomtänkta idé hur man kan arbeta i ett UF Företag. Stort lycka till alla som var med i For the Kids UF.
Vi sponsrade med ett ”start kit” innehållande vattenflaskor, kepsar och gåvor till prisbordet.

MARS 2015
Mars 2015Vi anser att idrott för barn och ungdomar kan vara en av de bästa av skolor. Att få en chans att lära sig kamratskap, respekt och sociala koder. Det bjuder idrotten på i sin del av ”uppfostran” för barnen.
FoC – Farsta Hockey har en egen devis som vi ser att det är en förening med hjärtat på det rätta stället:
”I FOC Farsta hockey är alla välkomna utan krav på kunskap men på glädje.”
I år så startade FOC Farsta Hockey ett samarbete med Barncancerfonden. För kommande hockeyturneringar så kommer de att samla in pengar som delas mellan Farsta Hockey och Barncancerfonden.
I detta fall så var det Farsta Hockey Games för 10-11 åriga killar och inbjudna lag från olika delar av Sverige.
Vi sponsrade med ett ”start kit” innehållande t-shirt, vattenflaska och mössa.
Mer info: http://www8.idrottonline.se/FoCFarsta-Ishockey/

FEBRUARI 2015
Feb 2015”Bryggan finns för dig som har en mamma, pappa eller annan familjemedlem i fängelse. Självklart gäller det även dig om familjemedlemmen är i häkte eller inom frivården.
Man kan ha massor av olika känslor och många frågor i en sådan situation. Bryggan arbetar med att ge stöd till barn och ungdomar.
Vi arbetar utifrån ett barnperspektiv, vilket betyder att vi alltid sätter barnets behov och rättigheter främst.”
Mötesplatsen Bryggan. Bryggan är en plats för dig som har mamma, pappa eller annan familjemedlem i fängelse, häkte eller frivård. I Sverige finns det många barn som har liknande situation som du och då kan det kännas skönt att få träffa och lära känna andra barn som vet hur det känns.
På Bryggan kan du umgås med din/dina föräldrar eller någon annan i familjen i en lugn och trygg miljö. Om din förälder i fängelse har möjliget att få permission så kan Bryggan vara en bra plats att mötas på.
Alla oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning, handikapp, religion eller annan trosuppfattning är välkomna på Bryggan! Mer info: www.bufff.se
Wild Card AB, med fyra andra företag inom branschen, hjälper till med att ta fram 3000 stycken set med kritor som ska delas ut från Bryggan till barn som besöker föräldrar i fängelse. Vid leverans så kommer de att vara tryckta med logo och webadress + kontaktinfo så att barn och föräldrar kan komma i kontakt med Bryggan.
Till dig som har en förälder i fängelse;
I Sverige finns det många barn som har en liknande situation som du har just nu, de har en förälder i fängelse. Många barn och ungdomar känner sig ensamma och tycker att det är svårt att tala om det som har hänt.
På Bryggan kan du få träffa andra barn och ungdomar och se att du inte är ensam om att ha det som du har det. Du kan få svar på många av dina frågor och det vi inte kan svara på känns det kanske ändå bra att få prata om. Alla som arbetar på Bryggan har tystnadsplikt, du behöver därför inte vara rädd att vi för någonting vidare som du berättar för oss. Undantag gäller förstås om något barn är utsatt för stor fara.

JANUARI 2015
Jag 2015”Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som ADHD, ADD, Autismspektrumtillstånd, Tourettes syndrom och OCD.
Vi arbetar för att personer med NPF ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skolan, på arbetsmarknaden och på fritiden. Vi arbetar också för att anhöriga ska få ökat inflytande och avlastning. I vårt intressepolitiska program och i vår skolplattform kan du läsa mer om de frågor som vi driver. En stor del av vårt arbete bedrivs i projekt. Just nu har vi fem projekt på riksnivå: Unga vuxna-projektet, Min skola, Vägar till jobb, Attention Fri och föräldraprojektet Egen styrka.
Vi sprider kunskap.
Vi arbetar för att öka kunskapen om NPF hos allmänheten, media och makthavare. Det gör vi bland annat genom vår medlemstidning, vår facebook-sida och vårt intressepolitiska arbete. Genom Attention Utbildning erbjuder vi även utbildningar om NPF.”
Mer info: www.attention-riks.se
Wild Card AB valda att fortsätta med medlemskapet för 2015 och även prenumerera på deras tidning.

Se filmen om Attention nedan.
Publicerades den 26 apr. 2014
Vägen tillbaka efter ett fängelsestraff är lång, kanske längre än själva straffet. För de personer som även brottas med en ADHD-problematik kan den processen innehålla ytterligare svårigheter och utmaningar. I den här filmen får vi höra fyra personers berättelse om förändring och framsteg – från det gamla livet, till livet de lever idag

SE filmen här, länk till youtube >>

DECEMBER 2014
Dec 2014Café Kryckan brukar beskrivas som att det är en social dagverksamhet eller socialt härbärge som det kallas i vissa sammanhang. Det är en mötesplats för människor i utsatthet, i speciellt behov. Deras målgrupp är speciellt hemlösa, missbrukare, psykiskt sköra människor. Rent konkret handlar det om att försöka upprätta basbehoven. De får komma dit och äta frukost, de erbjuds att äta soppluncher, de kan ta en dusch och byta till rena kläder. Det finns ett tiotal sängplatser där besökarna under dagtid får vila. Bara ha någonstans att få vara en stund…
Café Kryckan har cirka 100 besökare per dag. Något färre på fredagar då de inte serverar någon soppa, men då är det cirka 60-70 besökare. Under lunchen har de cirka 50-60 personer samtidigt som besöker verksamheten. Personalstyrkan består av anställda och volontärer som med sitt fulla engagemang bidrar till Kryckans verksamhet. För många medmänniskor är detta den ända fasta punkt i samhället, en ovärdelig plats att kunna återvända till för en stunds vila. Wild Card valde att inför julen skänka en hel pall med kläder, väskor, ryggsäckar och en del annat. Alla besökare fick på julafton en inslagen julgåva. Vi hoppas att denna insats skänkte glädje och fram för allt hopp om en ljusare framtid.

NOVEMBER 2014
Nov 2014Stiftelsen Trygga Barnen grundades av Agneta Trygg. Agneta är en trebarnsmamma från Djursholm som vill göra världen bättre för alla anhöriga.
Det är svårt att vara anhörig till någon som är beroende. Svårt att se på när någon gör sig själv och sin närhet illa. Vi på Trygga Barnen är här för att stötta när det känns som svårast. Vår vision är att alla barn och unga har en trygg uppväxt. Vi ska nå fram och tvätta bort den skam och självanklagelse som finns hos barn med föräldrar med beroendeproblem.
Upprinnelsen till Stiftelsen Trygga Barnen var egentligen att Agnetas man Hans blev alkoholist. Agneta vågade ta tag i problemet och insåg mer och mer längs vägen att det inte bara är alkoholisten som behöver hjälp, utan även de anhöriga.
När Agnetas dotter Olivia en dag ställde sig upp i sin klass och berättade att hon hade en pappa med alkoholproblem, fick hon genast respons. Många hörde av sig till henne och det visade sig att det var många fler än man kunnat tänka sig som hade samma problem.
Under våren 2010 påbörjades arbetet med att starta stiftelsen för att hjälpa andra barn och unga i samma situation som den Olivia levt i. Många vuxna, som till exempel nära anhöriga, vänner, arbetskamrater men även personal på dagis och skolor vågar inte ”se” vad som egentligen dessa barn och unga måste bära inom sig. Det är inte bara de vuxna som behöver stöd utan även våra barn och unga. Ett delmål med stiftelsen är att få bort skammen – vi måste våga prata om det svåra.
Olivias pappa gick tyvärr bort våren 2010 till följd av sitt beroende.

Stiftelsen Trygga Barnen är en icke vinstdrivande organisation med syfte att hjälpa barn, unga och anhöriga i familjer med beroendeproblematik. Stiftelsen är politiskt och religiöst obunden. ”Alla barn har rätt till en trygg uppväxt”
Wild Card AB valda att köpa ett Gåvobevis via deras hemsida: www.tryggabarnen.org.

OKTOBER 2014
Okt 2014Vi har valt att stödja ett akutboende för hemlösa kvinnor! Mer info nedan som berättar mer om deras projekt:
”I samarbete med Park Folkets Hus har vi startat projektet ”G.A.A.P” som denna gång innebär att vi utrustar Stockholms akutboende för hemlösa kvinnor inför vintern.
Söndagen den 23 nov 2014 mellan 11-15 på Park Folkets Hus, är vi ett gäng volontärer som tar emot de kläder som vänner, grannar, arbetskamrater m.fl förhoppningsvis vill skänka till dessa kvinnor.
På Stockholms akutboende får de behövande en möjlighet att sköta sin hygien, byta till nya kläder och en plats att fly verkligheten en stund. Vi inriktar oss därför inte bara på kläder utan även på hygienartiklar som t. ex tandborstar, tandkräm, schampoo, balsam etc
På vissa akutboenden för utsatta kvinnor kan det även finnas barn, därför ber vi även om barnkläder och leksaker om än i mindre skala.
Vår uppmaning är att rensa garderober, källare, vindar, skåp och lådor! Låt ditt bidrag få nytt användningsområde.
Wild Card AB har hjälpt till att ta fram logoband med logo G.A.A.P och texten ”jag bryr mig” som delas ut till de personer som kommer och skänker till de behövande.
Vi hoppas att Wild Cards gåva hjälper till att sprida budskapet vidare så att fler väljer att besöka Park Folketshus.”
”Mänsklig värme mot vinterns kyla”

www.parkfolketshus.nu

SEPTEMBER 2014
Sep 2014Ibland så kan ett sammanträffande mellan männsikor leda till oväntade resultat. Jag var personligen och besökte min Personliga Bankman på Nordea. I vår dialog så kom vi att pratat om ”saker som ligger oss närmast hjärtat”. Hon nämnde då om en organisation som heter Polstjärna.
Jag har vart inne på deras hemsida, www.polstjarna.se, och ser att de verkligen arbetar med otroligt viktiga projekt.
De arbetar för unga människor och utanförskap i samhället! Ett pågående projekt är i samarbete med Tilia, www.foreningentilia.se, är att sammanföra unga människor i syfte att och arbeta förebyggande, stödjande samt opinionsbildande för unga med psykisk ohälsa.
Du kan ta del av deras viktiga arbete genom länkarna. och tycker även du att detta är viktigt så sprid gärna budskapet vidare i din bekantskapskrets, såväl privat som i arbetet.
Wild Card AB har skänkt en summa pengar för att de ska kunna genomföra sitt läger/återträff så snart som möjligt.
Bilderna länkar direkt till www.polstjarna.se och www.foreningentilia.se.

JUNI – AUG 2014
Jun-Aug 2014Vi vart kontaktade för ett mycket intressant projekt. En ideel förening som arbetar för arbetslösa ungdomar. Det fanns ingen tvekan alls. Fruit of the Loom bidrar med t-shirt och vi står för tryck med deras budskap. I dessa valtider så finns det ideela föreningar som gör något, på riktigt, med innehåll och utan tomma löften…!
Jiddr är en ideell förening som aktivt arbetar för att göra vardagen och framtiden bättre för Sveriges ungdomar. Genom nyskapande teknik i form av en samtalsapp kan upp till 50 000 unga logga in och prata med vuxna i ett modererat forum.
Till hösten startar Föreningen Jiddr projektet #jobbpeppen i samarbete med Arbetsförmedlingen i Tyresö. Målet med projektet är att vägleda, motivera och inspirera ungdomarna i sitt jobbsökande! Under ca 8 veckor kommer Föreningen Jiddr bl.a. att hålla workshops, göra studiebesök och visa på alternativa vägar till jobb. Idag är 90% av alla jobb är sk dolda jobb vilket gör det svårt för unga utan tidigare erfarenhet att hitta de.
Deltagarna kommer få lära sig att pitcha sig själva, skriva cv, sociala medier och intervjuteknik. De kommer också få besöka arbetsplatser, hänga med på events och avslutningsvis sätta sina nya kunskaper i praktiken.
Wild Card AB har skänkt 40 t-shirt från Fruit of the Loom till #jobbpeppen och deras projekt med arbetslösa ungdomar.
Bilderna länkar direkt till www.jiddr.se och www.fruit.se.

MAJ 2014
Maj 2014Nu när sommaren är här så kommer säkert många att besöka ”vårt” vackra Östersjön. En viktig del för Sverige och något som vi kanske till mans betraktar som självklar.
Världsnaturfonden WWF arbetar ständigt med projektetatt rädda Östersjön:”Ny rapport visar: Rätt satsningar för Östersjöregionen kan ge friskt hav, jobb och ekonomisk tillväxt. Att återställa havsmiljön i Östersjön kan till år 2030 skapa 550 000 jobb och ge cirka 280 miljarder kronor i årligt mervärde till regionen. Det visar en ny rapport gjord av Boston Consulting Group på uppdrag av WWF. Östersjöns hälsa har länge enbart setts som en miljöfråga, men rapporten visar att den också måste ses som en ekonomisk och social angelägenhet.”    Text hämtad från: www.wwf.se.
Wild Card AB har skänkt en företagsgåva till WWF för deras arbete med Östersjön.
Bilderna länkar direkt till Rädda Östersjön och Företagsgåva!!!

APRIL 2014
Apr 2014Vi tvåbenta varelser glömmer ibland bort våra fyrbenta vänner. Det finns de som aktivt arbetar med att hjälpa hundar som har blivit utsatta för diverse ohälsa och vanvård.
Organisationen som arbetar med detta viktiga är Hundstallet. Mer info: www.hundstallet.se
Hunden kallas ofta för ”människans bästa vän”, all heder till Hundstallet som lever upp till den devisen. April månads Välgörande Ändamål är en gåva till deras 90-konto 90 05 57-0, med devisen: ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”!

MARS 2014
Mars 2014Fryshuset gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen! Vi skapar gemenskaper där unga syns, hörs och räknas. På denna grund bedriver vi ett 50-tal olika verksamheter inom områdena; Skola, passionerade intressen, sociala perspektiv, utbildning och arbetsmarknad.

Fryshuset vänder sig till alla unga och fokuserar särskilt på dem som lever i utanförskap. Vi tror att alla kan lyckas och är värda en chans till.

Fryshusets verksamheter sträcker sig från kultur och nöjen till projekt som direkt adresserar vår tids svåraste sociala problem. Varje månad möter vi unga inom ett 50-tal olika verksamheter i Stockholm, Göteborg och Malmö. I denna smältdegel av verksamheter och möten finns en oändlig potential för unga människor att växa och utvecklas, oavsett bakgrund. Genom att möta och satsa på unga vill vi bidra till ett kreativt samhällsklimat som vågar tänka nytt och hitta nya lösningar.
I dagens allt hårdare samhälle ser vi på Wild Card AB det naturligt att bistå med hjälp till de som gör en insats för våra ungdomar.
Mars månads Välgörande Ändamål är gåva till deras Postgiro, med devisen:
”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”!
Mer info: www.fryshuset.se

Februari 2014
Feb 2014Fred på jorden är en alltid lika aktuell fråga, speciellt med tanke på vad som nyligen har hänt i vår omvärld i Ukraina. I 47 år så har TUFF oförtrutet arbetet med projekt för att bistå med engagemang i frågan. TUFF är Svenska Freds lokalavdelning i Tyresö. Deras arbete sträcker sig runt hela världen. Vi har aktivt valt att fortsätta att stödja TUFF:s verksamhet för 2014. Summan är inte det avgörande men vi vill gärna försöka visa att vår devis ”Ingen kan göra allt, man alla kan göra något” verkligen fungerar.Så detta är även en budkavle till våra kunder, leverantörer och partners att ta ett aktivt beslut. Ett beslut att försöka bidra till fred på jorden, i den bästa av alla världar. Plusgiro 16 01 37 – 6.

Vad gör TUFF?

  • Arbetar aktivt med u-landsinsatser.
  • Anordnar möten med information, debatt, film m.m. om fredsfrågor och internationella problem.
  • Har bokbord med försäljning av fredslitteratur och märken i Tyresö Centrum.
  • Har studiecirklar om freds- och u-landsfrågor.
  • Bildar opinion och deltar i Svenska Freds kampanjer och demonstrationer mot militarismen.
  • Sprider information i föreningar och skolor.
  • Har egna radiosändningar i Radio Tuff.

Mer info: www.tuff.fred.se // http://www.svenskafreds.se

Januari 2014
Jan 2014För januari månads välgörande ändamål så har vi valt att åter förnya vårt medlemskap i Riksförbundet Attention. Förutom medlemskap så får man även en intressant tidning att läsa. Alla kan dagligen läsa om bl.a. ADHD som ofta nämns i media och det bedrivs en aktiv dialog om detta. Vi vet att Attention gör att mycket viktigt arbete och ser det naturligt att fortsätta med vårt stöd.

Deras egen beskrivning av verksamheten:
Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) såsom ADHDAspergers syndromTourettes syndromspråkstörningar och OCD.

”Vi arbetar för att de barn, ungdomar och vuxna som finns bakom diagnoserna ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skolan, på arbetsmarknaden och på fritiden.”

För dig som vill veta mera och ta del av deras arbete så gör du det enklast genom denna länk: http://www.attention-riks.se   Där kan du även registrera dig för deras nyhetsbrev.

Vi hoppas att du tar dig lite tid för att läsa på om deras viktiga arbete!
Vi tror på devisen: ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!”

November 2013
Nov 2013IF Hallby, hjälper till i Moldavien!
För oktober månad så har vi valt ungdomar i Moldavien. Detta tack vare att IF Hallby har ett projekt där sedan 2011. Fotbollsklubben IF Hallby och Fjällstugan som är en kyrka, ligger vägg-i-vägg i Jönköping och driver sedan sommaren 2011 ett fotbollsprojekt i Branesti, Moldavien. Moldavien är ett av Europas fattigaste länder. Syftet med projektet är att ge barnen en meningsfull fritid och ett framtidshopp.
Projektet avlönar en fotbollstränare på 50% som heter Victor Soroccean. Victor samlar c:a 50 barn i åldrarna 8-16 år både killar och tjejer för träning 2-3 gånger i veckan. Förutom fotbollsträning ordnas matcher, turneringar för barnen och sedan starten 2011 har det anordnats ett fotbollsläger/sommar då ett stort gäng ifrån Jönköpingsområdet åkt ner för att hjälpa till. Dessutom har några barn fått chansen att närvara vid Hallbys årliga sommarfotbollsskola.

Under dessa drygt två år som projektet hållit på har vi sett att fotbollen är ett fantastiskt sätt att skapa glädje för barn oavsett vilken social/ekonomisk status man har. Fotbollen talar alla språk.

Erik Hamrén har sedan starten varit mycket positiv till vårt projekt och skänkte två matchtröjor på spelarhotellet i Chisinau, Moldavien i juni 2011 då Sverige mötte Moldavien i EM-kvalet. Se hans hälsning här: http://vimeo.com/75433119

För mer info:Klicka här

Wild Card AB kommer att skicka ned ca 15 jackor, ett helt gäng med t-shirt andra kläder från vår utställning. John Ahlström Pastor på Fjällstugan åker själv över och då vet vi att ”varje plagg räknas”.

Oktober 2013
Okt 2013Smart Ungdom, arbetar för drogförebyggande!
För oktober månad så har vi valt Smart Ungdom som mottagare. Smart Ungdom har bytt lokaler och hade behov av en gåva till besökarna. Vi hjälpte till, med vår goda tryckares hjälp, att leverera ett antal reflexer (Slap Wrap) till deras Öppna Hus och invigningsfest. Smart Ungdom är ett ungdomsförbund som arbetar drogförebyggande med fokus på tobak och tidiga alkoholdebuter, då detta ofta är första steget. Smart Ungdom arbetar med att inspirera unga till ett hälsosamt liv, fritt från tobak och alkohol! Vi vet hur viktigt det är att förebygga, och att förebygga tidigt – därför arbetar vi med unga! Vi fokuserar på att stärka frisk faktorer, så som ett positivt sammanhang, socialt nätverk, kunskap, hälsosam livsstil och ökad självkänsla, och minska risk faktorer. Vi jobbar tillsammans med SMART, som är ett nätverk för verksamheter som arbetar drogförebyggande med hjälp av kontraktsmetoden. Barn och ungdomar ges möjligheten att skriva på ett kontrakt mot tobak eller ett helt paket av osmarta val, där även alkohol ingår.

Mer info: www.smartungdom.se

”Ingen kan gör allt, men alla kan göra något”! Enkel och bra devis för att kunna hjälpa till.

September 2013
Sep 2013För Hemlösa är vintern kärv!
För september månad så har vi valt Cafe Kryckan/Vallakyrkan som mottagare. På Wild Card AB så hanterar vi löpande varuprover utifrån våra kunders förfrågningar. Från denna process så blir det alltid prover ”över” som kan vara kostsamt att hantera med administration och frakter. Så vårt ”provlager” fylls ständigt på med nya prover.
Inför den kommande vintern så har Cafe Kryckan/Vallakyrkan ett behov av varma jackor. De som besöker Café Kryckan, som i praktiken lever i en ”kappsäck”, saknar ofta även en ryggsäck eller väska att förvara sina tillhörigheter i. Vi samlade helt enkelt ihop det vi hade. Det vart ett 10-tal jackor och ett 10-tal väskor/ryggsäckar. Dessa finns nu på Cafe Kryckan/Vallakyrkan så de kan delas ut till hemlösa besökare.

”Ingen kan gör allt, men alla kan göra något”! Enkel och bra devis för att kunna hjälpa till.

Augusti 2013
Aug 2013Rent vatten räddar barns liv!
För augusti månad så har vi valt Unicef som mottagare. Vi har köpt 22 paket med vatten- och hygienprodukter. De har skickats till barn och familjer som verkligen behöver dem. Vid katastrofer är det mycket viktigt att sjukdomar och epidemier inte sprids. För att undvika att barn dör av diarrér och andra sjukdomar har UNICEF tagit fram ett vatten- och hygienpaket. Vattenpaketet innehåller: 2 vattenbehållare á 10 liter, 1 hink á 14 liter, 7 tvålar á 110 gram och 50 paket vattenreningstabletter. Tack vare den här gåvan kan vi hjälpa fler familjer få rent vatten. Rent vatten är ibland väl så självklart för oss i Sverige, vilket vi ibland kanske glömmer bort…!

Vill du också bidra? Klicka på bilden och anmäl dig privat till att bli en Världsförälder, redan idag!

Juni-Juli 2013
Jun-Jul 2013För Månadens Välgörande Ändamål så vald Wild Card att vara ”tröjsponsorer” till Tyresö FF:s barn och ungdomar. Tyresö FF:s fram marsch inom damgfotbollen känner säkert de flesta till. För att bibehålla en långsiktig satsning så arbetas det i föreningen med att utbilda tjejer och killar 9-15 år. De har valt att samarbeta med TikiTaka som bedriver en rikstäckande ackademi. 8-11/8 så samlades ca 150 stycken barn och ungdomar för att vara med i denna akademi. Vi tror att idrott och utbildning i samkväm definitivt främjar en positiv utveckling för barn och ungdomar. Så det känns helt naturligt att bistå med lite sponsring under devisen ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”!

TikiTaka Football Development erbjuder utveckling av spelare, tränare och klubbar utifrån ett helhetsperspektiv där spelarens, tränarens och klubbens unika förutsättningar är grunden. Fotbollsutvecklingen bygger på utveckling av det personliga ansvarstagandet och ledarskapet såväl hos spelare och tränare som hos klubbrepresentanter.

Maj 2013
Maj 2013Vi på Wild Card fick ett telefonsamtal!
”Hej, det är Nina på Silva här. Vi ska flytta och tömma vårt huvudlager i Sverige och har en del produkter som vi tror skulle passa Missing People. Ni jobbar ju med Välgörande Ändamål och skulle inte ni kunna hjälpa till så att detta kommer de tillhanda.”Grejen är att vi ska tömma lagret idag och måste kunna skicka iväg detta NU! Tror du att ni på Wild Card kan hjälpa till?” Svaret vart väldigt enkelt, vi bad Nina skicka alla produkterna till vårt lager så skulle vi ombesörja så att det kom fram till Missing People. Vi fick kontakt med Peder Schillerström på Missing People och han vart mer än tacksam. Så nu är hela leveransen på väg till deras kontor i Hisings Backa. Att de kommer till nytta är knappas någon gissning.

Produkterna som Silva sponsrade med var följande:
20 st. Multinavigatorer á 4000 kr = Butiksvärde 80000 kr.
400 st. Reflexvästar á 200 kr = Butiksvärde 80000 kr.
11 st. Pannlampor á 200 kr = Butiksvärde 2200 kr.
”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”.

I detta fall så hjälpte vi på Wild Card till med kontakten från givare till mottagare, svårare än så behöver det inte vara – det känns bra!

April 2013
Apr 2013Vi fick en fråga från Marie Malm på Stadsmissionen om vi kunde hjälpa till med t-shirt till en fotbollsturnering.
I detta fall så är det det så att deltagare och personal från Crossroads tillsammans i juni ska vara med på fotbollscupen, Noaks Ark Cup. Syftet med denna cup är att genom fotbollen nå ut till organisationer och föreningar som normalt inte pratar hiv eller hivtestning med sina medlemmar. Crossroads kommer att sätta ihop ett team på ca 10 spelare. Vi tycker självklart att detta var ett utmärkt ändamål att skänka t-shirt med tryck. Och hoppas att alla får en härlig dag i en positiv sportslig anda! Se nedan för länkar och mer info om Crossroads! Crossroads är en råd- och stödverksamhet för människor från andra EU-länder som lever i fattigdom och hemlöshet i Stockholm.
Crossroads arbetar på uppdrag av våra deltagare för att motverka alla former av utsatthet. Crossroads erbjuder individuella handlingsplaner, olika kurser och svensk samhällsinformation men också mat, värme och vila.

Crossroads vänder sig till EU-migranter – utländska EU-medborgare och medborgare från utomeuropeiska länder som har permanent uppehållstillstånd från ett annat EU-land.

Personalen på Crossroads kallas EU-vägledare och erbjuder individuella handlingsplaner och kan förmedla kontakt till både svenska och europeiska organisationer och myndigheter, arbetsgivare, bostadsvärdar och vårdgivare.

Besökare får också information om sina rättigheter och skyldigheter som EU-medborgare i Sverige och erbjuds kostnadsfri frukost, lunch, dusch, möjligheter till tvätt och klädbyte.

På Crossroads arbetar dessutom många frivilliga som gemensamt talar ca 12 europeiska språk. Frivilliga jurister och psykologer arbetar också i verksamheten för att ge råd och stöd.

Crossroads drivs och finansieras av Stockholms Stadsmission i samarbete med Arbetsförmedlingen, Europeiska Socialfonden, Frälsningsarmén och Stockholms stad. Citykyrkan, Läkare i världen, Ny Gemenskap, Röda Korset och S:ta Clara kyrka samarbetar också med projektet.

Mars 2013
Mars 2013För mars månad så har vi valt att skänka en summa pengar till Läkare Utan Gränser. De arbetar kontinuerligt med personliga insamlingar på gator och torg men även med direkta gåvor från bl.a. Företag. Vi vet att 91,6% av alla insamlade pengar kommer hela vägen fram till de som verkligen behöver de. Det är en betydande faktor för vårt val att skänka pengar till Läkare Utan Gränser. För dig som vill veta mera så gör du det enklast genom denna länk: http://www.lakareutangranser.se

Text från deras hemsida angående Företagsgåvor:
När ditt företag ger en gåva till vårt arbete bidrar ni till att lindra nöd och rädda liv runt om i världen. Dessutom visar ni era anställda och kunder att ni som företag tar ett socialt ansvar långt över Sveriges gränser. Som företag bidrar ni till:
·    att ge medicinsk vård till utsatta människor i äver 60 länder
·    att vi kan vara snabbt på plats när kriser och katastrofer inträffar
·    att våra läkare, sjuksköterskor och logistiska personal kan vara på plats där de behövs som mest.
Tack för att ditt företag är med oss i vårt arbete – tillsammans räddar vi liv!

Februari 2013
Feb 2013Wild Card AB bidrar gärna till lokal idrott med fokus på barn och ungdomar. Alla vet om att det finns ett stort antal, hårt arbetande, föräldrar som lägger tusentals timmar för att detta ska fungera.
Att stödja och bidra till ett prisbord för en lokal turnering i innebandy, som i detta fall, för pojkar i 10-11 årsåldern känns exra bra. TTIBK:s Lag 03 anordnade en turnering med lag från andra klubbar. ”Hatten av för alla föräldrar som säkerställde att vår första egna miniturnering blev till en succé, villket härligt engagemang och arrangemang. Och inte minst stort tack till vår största sponsor Wild Card AB, utan er hade inte detta evenemang varit möjligt. Syftet med turneringen var i enlighet med det vi tidigare kommunicerat ett led i vår strävan att få möta tuffare motstånd. Allt för att våra killar ska att tycka det är kul med innebandy och fortsätta utvecklas individuellt , spelmässigt, mentalt, som grupp och som lag, säger Patrik Irmér sponsoransvarig för TTIBK Lag 03.”

Januari 2013
jan 2013För januari månads välgörande ändamål så har vi valt att förnya vårt medlemskap i Riksförbundet Attention. Förutom medlemskap så får man även en intressant tidning att läsa.

Deras egen beskrivning av verksamheten:
Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) såsom  ADHD, Aspergers syndrom, Tourettes syndrom, språkstörningar och OCD. ”Vi arbetar för att de barn, ungdomar och vuxna som finns bakom diagnoserna ska bli bemötta med respekt och få det stöd de behöver i skolan, på arbetsmarknaden och på fritiden.”

För dig som vill veta mera och ta del av deras arbete så gör du det enklast genom denna länk: http://www.attention-riks.se  Där kan du även registrera dig för deras nyhetsbrev. Vi hoppas att du tar dig lite tid för att läsa på om deras viktiga arbete!!!

December 2012
Dec 2012Fred på jorden är förmodligen det vi brukar önska oss mest när vi kommer in på ett nytt år. För den sista månaden 2012 så har vi valt  att bli medlemmar i Svenska Freds lokalavdelning i Tyresö – TUFF.
Det är inte ett belopp av större karaktär men vi vill gärna försöka visa att vår devis ”Ingen kan göra allt, man alla kan göra något” verkligen fungerar. Så detta är även en budkavle till våra kunder, leverantörer och partners att ta ett aktivt beslut. Ett beslut att försöka bidra till fred på jorden, i den bästa av alla världar. Plusgiro 16 01 37 – 6.

Vad gör TUFF?
– Arbetar aktivt med u-landsinsatser.
– Anordnar möten med information, debatt, film m.m. om fredsfrågor och internationella problem.
– Har bokbord med försäljning av fredslitteratur och märken i Tyresö Centrum.
– Har studiecirklar om freds- och u-landsfrågor.
– Bildar opinion och deltar i Svenska Freds kampanjer och demonstrationer mot militarismen.
– Sprider information i föreningar och skolor.
– Har egna radiosändningar i Radio Tuff.

Mer info: www.tuff.fred.se // http://www.svenskafreds.se

November 2012
Nov 2012Vi anlitar sedan 2005 ett fantastiskt bra screen tryckeri, Oremic Reklamtryck AB i Stockholm. Inte nog med att de är en av Sveriges bästa tryckerier så har de nu ”rensat i ladorna” och hittade fram till 8 stycken fullmatade kartonger med helt nya kläder. Kartongerna innehöll t-shirt, collage, tröjor, piké, väskor och en massa jackor. De ringde oss på Wild Card och frågade om vi kunde bistå med att skänka dessa vidare. Vi har en färdig kanal för detta, Cafe Kryckan (Vallakyrkan) i Haninge som tar emot gåvor av detta slag.

Vi ordnade transport av plaggen till Cafe Kryckan. Detta passade speciellt bra eftersom det i dag var nyigvigning efter renoveringen av Vallakyrkan som har pågått under hösten. Att få samverka mellan ”överflöd” till ett faktiskt behov med våra bröder och systrar som mottagare känns naturligtvis extra kul vid detta tillfälle. Cafe Kryckan är församlingens mötesplats för daglediga, hemlösa och människor som känner sig utsatta i samhället. Vi vill passa på och tacka Oremic med all personal för deras hjälp med Månadens Välgölrande Ändamål. Att alla kläderna kommer väl till pass inför vintern…det vet vi redan!

Valla kyrkan/ http://www.kyrkanstidning.se/inrikes/vallakyrkan-byter-agare 
Oremic Reklamtryck/ www.oremic.se

Oktober 2012
Okt 2012För oktober månad så har vi valt att hjälpa Nattvandrarna i Tyresö. Med bakgrund av deras egen verksamhet så kommer vi att skänka 100 stycken reflexvästar med deras eget tryck. Dels passar den väl in för de som nattvandrar men kan också fungera som är en reklamgåva till politiker, näringsliv/sponsorer, skola och lokalt föreningsliv. Vi anser att Nattvandrarna gör ett fantastikt bra jobb och med sin närvaro fångar upp en del ungdomar som bara vill få en enkel kontakt och prata med vuxna. Nattvandrarna i Tyresö är en ideell, partipolitisk obunden förening som inte ska gå i vinst. Just nu försöker vi värva vandrare som kan ställa upp snabbt vid behov. Är du någon vi kan ringa dagen innan eller samma dag? Hör av dig, du kan göra att vi slipper ställa in en vandring. På grund av verksamhetens inriktning har vi en nedre åldersgräns på 20 år, ingen övre gräns. Nattvandrare är vuxna som bryr sig om ungdomar! Vi vill skänka trygghet. Nattvandring sker fredagar och lördagar samt ungdomsintensiva kvällar t ex. Valborg, skolavslutning och Lucia. Vår målsättning är att ha nattvandrare ute varje helg. Som enskild vandrare blir det c:a 1 gång i månaden, och då c:a 3-4 timmar per gång. Vårt motto är: Iaktta, Stödja, Hjälpa och Larma.

September 2012
Sep 2012Vi skänker pengar till Världens Barn! För septembers månads Välgörande Ändamål så har vi valt att skänka pengar till Världen Barn. Detta är Radiohjälpens absolut största projekt med totalt 21 stycken hjälporganisationer som medverkar. Vi hoppas att kunna bidra med flera bidragsgivare genom att sprida denna information. På lördag så startar en landsomfattande insamling där alla uppmuntras att delta.

Titta på SVT1 söndag 7 oktober kl 18.15-19.00: Inledande program med reportage och start på temaveckan för Världens Barn. Vi på Wild Card AB hoppas att insamlingen slår alla tidigare rekord.

Juli-Augusti 2012
Jul-Aug 2012Wild Card hjälper till i Dalarna. Det finns ett bokcafé i Djurås i Dalarna som bl.a. drivs av Teresa Laurila. Bokcafét är ett projekt som syftar till att ge människor som står långt från arbetsmarknaden en meningsfull sysselsättning och ett riktigt jobb. Bokcafét startade i februari 2011. Här arbetar främst personer med funktionsnedsättning.De tar även emot personer från arbetsförmedlingen. Tanken med bokcafét är att om intresset finns så kan det knoppas av från den kommunal verksamhet till ett brukarstyrt socialt företag. Caféet ligger centralt i Djurås i Dalarna och är en del av det kommunala bibliotek.

ESF-projektet Kompetensbyråns huvudsyfte är att underlätta arbetslösa och sjukskrivnas väg till arbetsmarknaden och därmed öka projektdeltagarens möjlighet att ta makten i sitt eget liv genom att gå från arbetslöshet till egen försörjning. Genom kompetensbyrån kommer människor som står långt från arbetsmarknaden att ha fler möjligheter till arbete och arbetsträning.En inkubator/kompetensbyrå bildas och utvecklas till en bestående stödverksamhet för socialt företagande, initiativ som vill bli sociala företag i syfte att skapa hållbara sociala företag som leder till en vidgad arbetsmarknad för personer
som idag står utanför ordinarie arbetsmarknad. Mer info finns på: www.kompetensbyran.com.

Denna gång så hjälpte vi till med ett antal t-shirt med tryck som personalen har på sig i sitt arbete. Vi på Wild Card hoppas att detta projekt slår väl ut och känner även att det var speciellt kul att få bistå till människors väg ut ur arbetslöshet mot en förhoppningsvis produktiv framtid.

Juni 2012
Juni 2012T-shirt, keps och axelväska med logotryck skänktes till projektet sommarlovsentreprenörer. Konceptet Sommarlovsentreprenör syftar till att stimulera ungdomar till att utveckla sina entreprenöriella
egenskaper genom att låta dem driva ett företag som sommarjobb. I samband med sommarlovsstarten genomförs en kickoff vecka där antagna ungdomar får under kreativa former skapa sin affärsidé.

Ungdomarna försäkras och får ett startbidrag på 2000 kronor och får sedan genomföra sin affärsidé under ett bestämt antal veckor. Under genomförandet har de stöd från sina handledare samt eventuella mentorer från det lokala arbetslivet. I slutet av sommaren samlas ungdomarna för att redovisa sitt arbete. De får då också hjälp med eventuell redovisning av skatter och avgifter. Alla som genomgått programmet får dessutom ett diplom. Genomförandet utvärderas och ungdomarna får information om vilka sätt och vilket stöd som finns att få ifall de vill driva sina affärsidéer vidare. Vi önskar de unga entreprenörerna all lycka med sommarens arbete!

Maj 2012
Maj 2012Vi på Wild Card AB fick en förfrågan om hjälp för att bistå med insamling till Stockholms Stadsmission. De har startat en aktiv insamling från företag och privatpersoner för kläder och prylar. ”Insamlade gåvor används utifrån behov i Stockholms Stadsmissions sociala verksamheter eller säljs i deras second handbutiker, där överskottet från försäljningen går till deras sociala verksamheter. På så sätt omvandlas sakerna till kontanta medel som används till ökade insatser för deltagarna på verksamheterna”. Vi har gått ut med en budkavle och uppmanar till hjälp. Tillsammans med företags grannar i vårt industriområde så har vi nu startat en insamling för att bistå detta Välgörande Ändamål.

Marie Malm: Insamlingsansvarig Second hand 08-603 89 50, 070 420 95 25.

April 2012
April 2012För April månads välgörande ändamål har vi valt att stödja Breviks Kurs- och lägergård utanför Norrköping. Lägerverksamheten, då kallad ”Pojkstaden Brevik” började 1956 i ganska blygsam skala. De gamla byggnader, som var tillgängliga från den tid Brevik var ett jordbruk, fick åter komma till användning. Satsningen fick en positiv prägel redan från början och utvecklades med nya byggnader och ökat deltagarantal. Från början var lägret endast avsett för pojkar. Detta ändrades dock 1968, då sex konfirmandflickor blev medborgare i det som då kallades ”Ungdomsstaden Brevik”. Detta visade sig vara en lyckad åtgärd och idag är både flickor och pojkar väl representerade på Brevik. 1973 friköptes marken från Domänverket och sedan 1975 drivs Brevik av en fristående stiftelse.

Vi har valt att skänka 100 stycken ficklampor till ett värde av 4200 kronor. Ficklampan är från GREEN CONCEPT produkter och laddas upp med handkraft. Mer info hittar du på: www.kfumbrevik.se

Mars 2012
Mars 2012För Mars månads välgörande ändamål har vi valt att stödja Attention. Riksförbundet Attention är en intresseorganisaton för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) såsom ADHD,
Aspergers syndrom, Tourettes syndrom, språkstörningar och OCD. Vi har köpt ett annonsutrymme i deras egen tidning Attention. I annonsen så kommer vi att informera att syftet med vår annons är en sponsring så att de får ett tillskott i annonsintäkter i tidningen.
Mer information finns att läsa på: www.attention-riks.se

Februari 2012
Feb 2012Bryggan är en ideell förening som genom sin verksamhet ger stöd åt barn som har en förälder i fängelse eller häkte.Vi ska hjälpa till med 95 USB minnen tryckta med Brygganswebbadress. Bryggan har en verksamhetsplan för 2012 ochen viktig del i den är att få ut budskapet om deras verksamhet.USB minnet kan skickas till enhetschefer inom den kommunalaomsorgen, kuratorer på skolor och till journalister inommedia, tv och tidningar. Vår leverantör, Hubbes Verkstad AB,skänker 1000 stycken Hubbird (kundvagnsmynt) till ett värdeav ca 20000 kr + moms. Dessa kundvagnsmynt kan Bryggan ge vidare för att sprida sitt budskap eller sälja för 20 kr stycksom ett bra tillskott till kassan. Då budskapet sprids vidare, till rätt personer, så hoppas Bryggan på mer uppmärksamhet, ökade resurser och förbättrade framtida möjligheter.